Villa Kas Largu Curaçao - Ligging - Jan Sofat

Spaanse Water

Spaanse Water

Villa Kas Largu ligt in de villawijk Jan Sofat, ook wel bekend als 'Jan Zoutvat'.

Deze wijk ligt aan de zuidoostkant van Curaçao en omgeeft het mooiste binnenwater van het eiland: Het Spaanse Water. Dit is de plaats waar in het verre verleden de Spaanse ontdekkers van Curaçao voor het eerst aan land kwamen en dat was geen toeval: een rustig binnenwater in een woelige zee, omgeven door goede landingsplaatsen waar nu de mooiste huizen van het eiland liggen.

Dit is het gebied van de voormalige plantage Uylenburg en u ziet, rijdend door de wijk, daar nog de oude resten van terug als u op het hoogste punten het oude landhuis ziet liggen, overigens intussen verbouwd tot een prachtige en luxe woning.

De door Google Earth gebruikte foto's van Curaçao zijn een aantal jaren oud. Ze geven daarom geen actuele informatie over de feitelijke bebouwing in en om de villa, maar alleen een exacte positie van de ligging van de woning.

De gronden van de plantage waren te slecht om landbouw lonend te maken. De voornaamste inkomstenbron van de plantage vormde de veeteelt. Op de twee hofjes na bestond de vegetatie op de plantage uit wat schaars struikgewas met hier en daar wat katoenteelt.
Als plantage was Jan Sofat dus weinig succesvol en uiteindelijk zijn de uitgestrekte gronden aangekocht door een projectontwikkelaar en die heeft het ontwikkeld tot de fraaie wijk die het nu is en waar de komende jaren nog een aantal zaken, zoals een eigen golfbaan, aan worden toegevoegd.

Tafelberg

Tafelberg

De wijk wordt gedomineerd door de markante Tafelberg in de verte. Het is een goed beveiligde wijk (24 uur per dag beveiliging). Er is alleen sprake van bestemmingsverkeer.

En toch bent u in mum van tijd bij alle topattracties van Curaçao: het Sea Aquarium, de historische binnenstad van Willemstad (Unesco Werelderfgoed) met haar vele gezellige winkeltjes, terrasjes en ‘floating market’ zijn allemaal op ca. 15 autominuten te bereiken.

Lekker eten? Dat kan al heel dichtbij! Want bekende en beroemde restaurants als Boathouse (met het lekkerste Indische Buffet van het eiland), De Kleine Wereld en Los Gauchos liggen ‘om de hoek’.

Willemstad

Willemstad

En voor de strandliefhebbers liggen de stranden van Jan Thiel en Caracasbaai op ca. 5 minuten; niet alleen leuke en gezellige stranden maar daar zijn ook prima snorkel- en duikplekken.
En als u met uw kinderen eens een echt bijzonder uitstapje wilt maken: ga dan eens naar de dichtbij gelegen Struisvogelfarm, de grootste struisvogelboerderij buiten Africa met verrassend leuke dingen om te zien en een heerlijk ‘anders dan anders’ restaurant waar u zowel ’s-middags als ‘-avonds terecht kunt.

Op eveneens korte afstand (10-15 minuten) treft u een aantal kleine en grote supermarkten aan (o.a. Albert Heijn) met veel Nederlandse producten en uitstekend vlees uit Zuid Amerika. Het prijsniveau ligt ongeveer op het Nederlandse peil. En met de uitgebreide keuken in uw vakantiewoning kunt u altijd eten zoals u het wilt.